positieve confetti rondstrooien

Random acts of kindness. Dat is volgens mij dé gamechanger  in een mooiere wereld. Het is zo eenvoudig als iemand die je (niet) kent op een onverwacht moment blij maken. Klinkt eenvoudig en ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben die bijvoorbeeld wel al eens putje winter langs die bedelende vrouw die in de vrieskou haar lege geldbekertje vastklemt, liep en dacht van “Ookal is die vrouw misschien niet 100% oprecht, je moet het toch maar doen, hier zo in de kou zitten. Ik zou haar eigenlijk evengoed een tas warme koffie kunnen brengen.”. En toch heb ik het nog nooit gedaan.

Vriendelijk zijn is moeilijk. Er is een soort sociale drempel, zeker bij ons als gereserveerde Belgen, waar je over moet. Wat gaan de mensen rondom mij denken als ik die vrouw koffie geef? Verdient die vrouw wel koffie, is het geen bedriegster? Zoveel gedachten die ons er uiteindelijk steeds weer van weerhouden iets spontaan vriendelijks te doen, veelal gewoon omdat we willen passen in het rijtje van “normale Belgen” en die doen alsof de bedelende vrouw lucht is en naar de grond of lucht kijken  terwijl ze er met hun volle kar voorbij razen. Zo behoort dat de “normale Belg”. Als ik de vrouw koffie geef, ben ik raar, dus doe ik het maar niet. Zonde, toch?

Dit is geen oproep om massaal koffie naar bedelende vrouwen voor supermarkten te brengen. Wel een aansporing tot het vrijlaten van je spontaan  vriendelijke zelf, zonder je al te veel van de normale-Belg-normen aan te trekken.

Hoe? Wel, laat ons dat samen uitvissen: jullie delen jullie random acts of kindness  en ik die van mij. Deal?


cleanRAK n°1: bedank eens een kamermeisje Levenswijsheid met dank aan Zoem

Moestuinupdate n°1 2017

Gerechtvaardigde blijdschap

 

Moestuinupdate n°2 2017

Geef een reactie