een eigen foodblog starten: check

La vie en vert

In december 2012, startte ik halsoverkop een eigen blog: La Vie en Vert.  Ik had sinds mijn vegetariër-worden al een hele schrift vol eigen recepten gepend en wilde die nu wel eens vereeuwigen. Op een blog dan nog wel. Wie mijn 16-jarige ik gekend heeft, weet dat dit iets erg atypisch Anne-Sophie was aangezien ik me ver weg hield van social media en nogal een verlegen, woordloos type leek te zijn. Ik hield mijn blog dan ook mooi geheim en veel meer lezers dan mijn oma, mama en een paar vriendinnen had ik niet, maar ik amuseerde me op mijn stukje internet en met de jaren evolueerde met mijn blog ook mijn kookstijl van extreem lijnvriendelijk naar haalbaar (vegan) kotfood.

La Vie en Vert was vier jaar lang mijn blogkindje dat ik met de komst van deze nieuwe blog besloot los te laten. Ik schreef 4 jaar lang over eten en omdat ik een nicheblog wilde blijven, stond ik het mezelf niet toe van mijn onderwerp af te wijken. U kan zich vast voorstellen dat dat zo na een tijd wel begint tegen te steken. Ik wilde schrijven over al die andere onderwerpen die me interesseren en was het beu om elke week te stressen om een nieuw recept te verzinnen en gefotografeerd te krijgen. Dus startte ik deze blog, waarop ik ongetwijfeld ook recepten zal posten en waarop het ongetwijfeld ook het merendeel van de tijd over eten zal gaan (ik ben nu eenmaal licht geobsedeerd), maar in mijn hoofd voelt het dan toch wat vrijer aan.

Om mijn 4 jaar werk nu toch niet volledig verloren te laten gaan en omdat ik het niet over m’n hart kan krijgen om La Vie en Vert van het web te halen, lijst ik hieronder mijn 15 favoriete/populairste recepten van toen op. Voor wie curieus is naar hoe erbarmelijk mijn (nog steeds niet schitterende) fotografieskills 4 jaar geleden waren of voor zij die goesting hebben in een veganistisch koekske of een kom cruesli.

 1. Jos, de gingerbreadman
 2. Broodjes falafel op een rappeke
 3. Vegan gerookte zalmpjes
 4. Roze gazpacho
 5. Smeuïge olijventapenade
 6. Faux hotdogs
 7. Gezondere chococrunchcruesli met amandelpulp
 8. Eenvoudige vegan appelcake
 9. Vegan donuts met massa’s toppings
 10.  Knapperige kokoskoekjes
 11. Vegan kerstrol, the healthy way
 12. 5-minuten chocolademugcake
 13. Vegan colibricakejes
 14. Vegan chocolade-brownie-ijs
 15. Creepy karamelappels

Geef een reactie