Veganize your boyfriend #easyvegan part 2

Ik zal u eerst even geruststellen: hij leeft nog en we moeten voorlopig nog niet op zoek naar een relatietherapeut.

Want ja, voor wie het gemist mocht hebben: de Homo Robinius smeet zich in de Easy Vegan Challenge en zweert daarmee alle dierlijk lekkers af voor een volle maand. Enfin, dat is de bedoeling, want spoileralert: in week 2 kwam er al eens iets vlezigs aan te pas. Oooooeeeeh…

Voor de vegan puristen de hooivorken en vuurtoortsen alvast boven halen om de jongen naar de brandstapel te verjagen: hij kon er niets aan doen, ik was getuige.

Het vlezeke was niet expres en volledig te wijten aan de drukte in de soeplounge, mijn vaste stek in tijden van frigoleegheid en kookmoeheid. We vroegen om 2 champignonsoepen met groentjes en croutons.  We waren er ons van bewust dat die hoogstwaarschijnlijk al wel stiekem iets dierlijks als kippenbouillon of boter zouden bevatten, maar we waren uitgehongerd, hadden nood aan bibpauze en wilden iets budgetvriendelijk vullends, dus hadden we ons bij die zonde neergelegd. De mevrouw aan de soeptoog was blijkbaar niet op de hoogte van Robins vegan challenge en begon de eerste kom lustig vol overheerlijke soepballekes te scheppen. De blik in de ogen van de Homo Robinius vertelde me dat hij al genoeg wannabe veganist was geworden in de afgelopen twee weken om door dit aanzicht gechoqueerd te zijn. Bij de volgende kom wisten we haar ervan te overtuigen dat de ballekes eigenlijk toch niet echt van doen waren. En toen zaten we met een vlezige kom soep en een min of meer cleane kom. Al snel waren we het erover eens dat het nog veel erger zou zijn om de ballekes weg te smijten dan om ze op te eten, dus verorberde de Homo Robinius zijn eerste vlezeke in 15 dagen tijd. Een triestig vlezeke welliswaar, want erg lekker bleken de droge varkensgehaktballetjes niet echt. Maar bon. Tot zo ver “het incident”.

De rest van de week verliep dus wel nog clean en naar eigen zeggen gaat het afzweren van vlezekes, kaas en eitjes ook al een pak vlotter. Het wordt zowaar een vanzelfsprekendheid seg, waar gaat dat eindigen!

De kwaliteit van de foto’s is een beetje zielig. Dat is deels de fout van de zon, die er nooit lijkt te zijn als er ontbeten of avondgegeten wordt en deels van de UGent, die ons te veel werk geeft waardoor er geen uren aan foodstyling gespendeerd kunnen worden. Maar kijk, dat maakt deze post nog dat extra beetje authentieker en realistischer. 

What he eats

Ook deze week werd er weer geshopt. Geen haul meer, want het waren zo wat losse flodders hier en daar wanneer frigoleegte dreigde, maar alles was vegan en de vegan kipstuckjes van de vegetarische slager waren ook weer van de partij. Als ook zoete pompoenhummus, al was dat meer een door Anne-Sophie gedwongen aankoop, laat ons daar   eerlijk over zijn. Zoete pompoenhummus is life. 

 

Familie-uitstap naar de Colruyt.

Gemealprept werd er wel weer en alsof hij een carrière als vegan slager ambieert, smeet hij zich ook deze week weer in de homemade burgers.

Een zelfontworpen herfstburger op basis van witte bonen, kidneybonen, hazelnoten, walnoten en ui.

Ontbijt

De chocobokes blijven nog steeds de vaste ontbijtwaarde, maar op bepaalde dagen kan er al eens een specialleke af.

Dag 9: De Homo Robinius heeft deze dag pas ’s namiddags les, wat ruimte geeft voor een fancy ontbijt met blauwe bes sojayoghurt en op patroon geschikte nootjes, dadels en havervlokken.  #wannabehipster #instabrekkie #vegan  #hashtag

 

Dag 11: Wij wonen binnen de 5 km² van het Belgische grondgebied waar we Sint-Maarten vieren. Shame on you als u nog nooit van Sint-Maarten heeft gehoord, want eigenlijk  is Sint-Maarten de enige echte Sint, die exclusie voor zijn beperkte, maar fanatieke groep aanhangers handig op 11 november komt. Zo moeten wij niet wachten om de kerstboom te zetten tot die andere Sint op 6 december geweest is en liggen onze leuke dagen wat meer verspreid. Vele beter systeem, als u het mij vraagt. Hoewel we allebei erg braaf geweest waren het afgelopen jaar, waren we met ouders die zich op 25 en 2100 km van mijn kot bevonden en met mijn dampkap als enige toegang vanaf het dak naar mijn kot, een beetje bang dat de Sint ons dit jaar in de steek zou laten. Het tegendeel was gelukkig waar, want niet alleen was die mens door de dampkap geraakt, ook had hij ons vegan chocoladeventjes (de goedkoopste, pure beeldjes uit de Carrefour, zo heb ik uit goede bron vernomen), vegan speculooskes en mandarijntjes gebracht. Die ochtend bestond het ontbijt dus zoals bij iedereen op de ochtend dat de Sint is geweest uit een boke met een vermorzeld chocoladebeeldje.

 

Dag 15: Ik probeerde met de pulp van mijn havermelk snel een soort granola ineen te slaan, die Robin nadien nog pimpte met dadels, kokos en nootjes. Badend in wat kokosmelk van Alpro (zoals door de aandachtige kijker na de vorige post al werd opgemerkt: niet zo lekker als men zou verwachten) met wat kaki erbij werd het een snel ontbijt voor een saaie, maar productieve bibdag.

Lunch


Dag 10: Een volkorenwrap met quinoa, witte bonen mayo, vegan kipstuckjes, gewokte chinese kool, avocado en … Kimchi! Want een maaltijdoverzicht in november kan zowaar niet compleet zijn zonder kimchi, toch? (We beginnen ons stilaan te realiseren dat we waarschijnlijk niet in staat zijn die 2 kg kimchi ooit op te krijgen, dus zijn we hem aan ouders beginnen opdringen die dat “fermenteren” allemaal maar wat louche vinden. )

 

Dag 11: Diep vanbinnen heb ik hipsterneigingen en dankzij de Guidogidsbonnekes (2 voor de prijs van 1! ) permitteren de Homo Robinius en ik ons al eens een green juice als lichte lunch (met daarbij nog een paar mandarijnen en … rozemarijnchips #evenwicht). Dit was de morning glow met biet, selder, komkommer, limoen, chia, wortel- en appelsap. Omdat de juicemadam zag dat ik een gemberfan ben, deed ze er geheel off-menu nog een stuk gember bij ook.

 

Dag 15: De bewuste soep met ballekes….

Avondeten

Dag 9: Ik denk dat we het erover eens zijn dat de Homo Robinius zich met dit gerechtje op een doodnormale donderdag qua smakelijk-uitziendheid toch wel overtroffen heeft. Pasta al ajo met lente-ui, kruiden en teriyaki kipstuckjes.

 

Dag 10: Een first: de Homo Robinius waagt zich aan tofu scramble. Het was een verdienstelijke poging, maar hij bekende zelf dat mijn tofu scramble toch nog net iets eetbaarder is #gecharmeerd. Bij de tofuscramble wat kimchi (duh…), boerenkool, quinoa en zoete aardappel. Toegegeven: qua ingrediënten had ik die week niet zo enorm duurzaam inkopen gedaan. Ik doe mijn best, maar deze week viel ik voor zoete aardappels, ver graan en avocado’s. Sorry.

 

Dag 14: De Homo Robinius eet zoals elke mens niet altijd fancy. Soms eet hij ook gewoon een veggieburger met broccolistoemp en chilisaus. En dat is ook lekker.

 

Dag 15: We zouden geen studenten zijn, mochten we in die 2 weken nog geen spaghetti hebben gegeten, toch?

Conclusie na week 2

De bickyburger vriendjes lijken de Homo Robinius al wat meer te steunen. Het oplettend oog zou zelfs kunnen zeggen dat de worstenbroodjesconsumptie er in de groep op achteruit is gegaan. Zou de Homo Robinius zijn veganness ongemerkt doorspelen naar de bickyvriendjes? Of is het gewoon een gelukkig toeval?

En ook nog dit stukje too much information: de darmtransit is vlotter dan ooit!

Over en uit en hopelijk volgende week meer nieuws over de wondere avonturen van de tijdelijk veganistische Homo Robinius!

 

De vraag van de week van de Homo Robinius: wat is uw favoriete recept voor een veganfriendly pastasalade?

7 Replies to “Veganize your boyfriend #easyvegan part 2”

 1. Blij dat Homo Robinius het zo goed stelt! Binnenkort een bijna vegan boyfriend? En wauw, zijn notenburgers zien er heerlijk uit!

  1. Wie weet! Ik zal de complimenten doorgeven 😉

 2. Wooow dehm jullie zijn goed bezig schattigaards 😀 🙂 ik heb je vorige post ook volledig gelezen!! 😉 … maar m’n gsm wil de reacties nooit verzenden :s En yep!! Mijn opa speelde in Appels elk jaar sint-maarten voor ons! (en haha hmmm waar is opa dan toch altijd? :p .. maar ik heb het nooit door gehad :p)

  1. Jeeej! Toch nog een lid van de Sint-Maarten fanclub! Wow, dat je opa de Sint was en je dat nooit merkte? Die mens riskeerde zich toch ook wat eigenlijk, voor hetzelfde geld had je hem ontmaskerd! 🙂

 3. En tziet er weer kei lekker uit amai! ik wou dat ik ook zo’n kookkunsten had 😉 (ik beperk me meestal tot linzen met wortels (zelfs met schil, ongesneden) en aardappelen (gekookt, met schil) :p

  1. ah ja.. dan nog ne grooten drets mosterd op :p

  2. Drie hoeraatjes voor ongeschild kotvoedsel! Wie schilt er nu zijn patatjes allé? De vitaminen zitten onder de schil he! (of zijn wij gewoon luie studenten? ) ooh en met mosterd, mmm dat klinkt gelijk toch niet zo slecht hoor, Iris!

Geef een reactie