NEEN! Nem. (+kurkuma latté recept)

Me time. Sommige mensen begrijpen dat niet. Sommige mensen hebben dat schijnbaar niet nodig.

Ik wel.

Anne-Sophie zonder me-time is als iemand met een ochtendhumeur wekken een kwartier voor zijn reguliere wekker af hoort te gaan. Geen plezier in den omgang dus. Voor ieders veiligheid is het dus best me van tijd tot tijd even alleen te laten. Met een IKEA-catalogus, een spinnende kat, kletsende regen tegen de ruiten en een tasje thee. Veeleisend ben ik niet.

Het probleem met me-time is dat uw omgeving het u nog zo vaak mag willen gunnen als u wil: de keuze voor een zenmomentje neem je natuurlijk nog altijd zelf. Als u een productiviteitsfreak bent als ik, die pas voldoening haalt uit een dag als er een aantal V-tjes op een ellenlang to-do-lijstje staan, kan die keuze nogal eens lastig te maken zijn. Deze vakantie was zo zelfopgelegd hectisch dat er van me-time maar zelden sprake was. Dat dingen niet meer leuk zijn als je ze móet doen, werd al snel duidelijk na een paar weken recepten testen voor een nieuwe bakworkshop (recepten waar ik natuurlijk  nooit gelukkig mee was #perfectionisme ) en dat je niet voor het gemak het keuzevak “stage” opneemt ook. Ik ga niet klagen: ik had na mijn stage nog 2 maanden vakantie en kon in principe doen wat ik wou, ware het niet dat een karakter als het mijne dat interpreteert als tijd om productief te zijn op niet-unief-gerelateerde vlakken. “Waarom doe ik toch zoveel dingen uit vrije wil tegen mijn zin?“, vroeg ik een paar dagen gefrustreerd aan mijn vriend. “Je leert nog wel eens neen zeggen” was niet het antwoord dat ik wilde horen op een moment dat ik mijn laatste vrije dagen aan het af werken van een paar uit vrije wil gestarte projecten sleet, ik alles werkelijk kotsbeu was en eigenlijk gewoon in bed wilde kruipen met een boek en een akoestische Spotify-playlist op de achtergrond. Maar gelijk had hij wel.

*Schrijft op academiejaar ’17-18 bucket-list: neen zeggen*

Zo simpel, maar zo verdomd moeilijk, toch. Een geluk dat het academiejaar pas over een dikke week start want laat me nu ook deze post aan het schrijven zijn (omdat ik toch zeker elke week wil posten) terwijl de IKEA-catalogus, een op een bolletje gekrulde Jules en een zacht fleece-deken in een waterige zonnestraal op me liggen te wachten. Laat ons dus hopen dat deze post een soort therapeutisch stimulerend effect zal hebben in mijn (en uw?) neen-schud-proces. Wat ook kan helpen is het drinken van een tasje goudkleurige thee. Daarom vindt u hieronder de instructies voor mijn zenmomentje in een tas: kurkuma latté, voor iedereen die geen neen kan zeggen en nood heeft aan me-time. Zet u dus even in de zetel met deze tas geel goud en drink hem op uw gemakje leeg terwijl u al die verplichtingen voor 5 minuutjes probeert te vergeten. Me-time-voor beginners.

Kurkuma latté, the easy way 

Duur: 5 min
Aantal: voor 1 grote kop

Ingrediënten

 • 1/2 tl biologisch kurkumapoeder
 • 1/2 tl biologische kaneel
 • Een snuf kardemom
 • 1 tl ahornsiroop (of honing voor die niet-vegans)
 • Plantaardige melk (ik hou van Oatly)

Werkwijze

 1. Breng water aan de kook.
 2. Doe alle kruiden in je kop en roer er de ahornsiroop door.
 3. Giet 2/3 van de tas vol met kokend water en roer goed (in theorie zou je dit mengsel 10 min moeten laten koken, omdat de kurkuma pas dan optimaal opneembaar is voor je lijf, maar ain’t nobody got time for that, right?).
 4. Vul de rest van je kop met plantaardige melk en roer opnieuw.
 5. Relax.

 

 

 

4 Replies to “NEEN! Nem. (+kurkuma latté recept)”

 1. Heel herkenbaar, ja! Voor ik mezelf die me-time gun, moet er echt al een hele resem van mijn mentaal to-do lijstje geschrapt zijn. Vreselijk eigenlijk, haha! Misschien toch nog maar eens vijf minuutjes inlassen met je latte 😉

  1. Erg he, een productiviteits-junkie zijn :p Zeker doen, je verdient het ongetwijfeld!

 2. OMG!! Anne-Sophie!! Hier herken ik zooo mezelf in ??? ik ben zowa half gestopt let mijn blog, omdat het ook teveel werk was en precies niets meer lukte zoals ik het wou.. maar in plaats daarvan wou il een kei fancy instagram account met fastdrawing filmpkes enz.. en ben ik ook nog beginnen programmeren met de hoop daar ook iets lee te doen.. ? niemand snapt dat, maar het geeft le zooooveel voldoening en ik wil bezig blijven ??

  1. Ik snap je volledig: nieuwe dingen blijven proberen kan zoveel voldoening geven he, maar eens het een verplichting wordt kan het soms zo uitputtend zijn :/ Ik ben keibenieuwd naar je instagram, het klinkt alleszinds echt al ongelofelijk spectaculair!

Geef een reactie