Afscheid met snickers

Het begint schoon weer te worden, dus ik dacht: “Gho ja, laat mij eens anderhalve maand aan mijn bureau gaan zitten!”.

Neen serieus. Ik baal als een stekker* dat het weer examens zijn. De vorige lijken nog maar een goeie maand achter de rug. De tijd vliegt.

 *Ik kijk er al ongeveer 5 jaar naar uit om die uitdrukking eens te kunnen schrijven. Examens zijn dan toch  nog voor iets goed. 

Omdat ik mijn vliegende tijd de komende weken niet mag spenderen aan schrijven en koken, las ik weer een blogstop in. Het zal hier dus stillekes zijn de komende maand en half. Laat dat er u niet van weerhouden mij hier begin juli nog eens te komen bezoeken. Mijn deur zal wagenwijd openstaan en de kans dat ik u een tas (ijs)thee met taart kan presenteren is groot.

Om afscheid te nemen, haalde ik nog eens een oude vriend van onder het stof. Mijn gezonde, raw vegan snickers. Wie ooit een bezoekje bracht aan mijn oude blog, kent ze misschien wel. Om eerlijk te zijn had ik geen zin om alles te maken zoals mijn 3 jaar jongere zelf het verzonnen had (in die tijd had ik het geduld om alle lagen afzonderlijk enkele uren te laten opstijven in de vriezer). Dit is dus de eenvoudigere, geen-tijd-ik-moet-leren-versie, die daarom eigenlijk niet minder lekker is. Mijn familie was alvast fan en ik ook (maar dat is niet moeilijk, want er zit pindakaas in en ik vind alles met pindakaas lekker).

Voila, het zit erop. Veel succes met alles wat u doet en als het eens niet moest gaan zoals u wil, neem u dan een goed stuk snickers (of 3) en weet dat in the end, everything will be ok. 

Eenvoudige snickersrepen

snickers3

Benodigdheden: een ondiepe, rechthoekige schaal (20×10 of zoiets), bakpapier

Ingrediënten
Bodem

 • 2 koppen havermout
 • 3 el kokosolie
 • 15 dadels
 • snuifje zout
 • vanille

Pindakaaslaag

 • 3 grote el pindakaas
 • 2 grote el kokosroom
 • 8 dadels
 • 2 el water
 • geroosterde, gezouten pinda’s

Karamellaag

 • 20 dadels
 • 3 el water
 • 2 el kokosolie
 • snuifje zout
 • vanille

Chocoladelaag

 • 200g donkere chocolade van goede kwaliteit

Werkwijze

 1. Mix alle ingrediënten voor de bodem tot een kneedbaar deeg in een keukenrobot en duw het op de bodem van je met bakpapier beklede schaal. Laat even opstijven in het vriesvak.
 2. Mix alle ingrediënten voor de pindakaaslaag en strijk deze over de bodemlaag.
 3. Mix alles voor de karamellaag en strijk dit over de pindakaaslaag.
 4. Zet het geheel in de vriezer en laat een dik uur opstijven.
 5. Smelt de chocolade en giet hem in een dunne laag over de snickerrechthoek.
 6. Wanneer de chocolade goed stijf is, snijd je de reep in kleine rechthoekjes.
 7. Bewaar in de vriezer en ontdooi een 15 minuten voor het serveren.

2 Replies to “Afscheid met snickers”

 1. Dankjewel voor dat mooie afscheidscadeautje! Op mijn maaklijstje gezet… Veel succes en tot snel!

Geef een reactie